PIZZA

Pizzadej fra BrødCooperativet*

Med pizzadej fra BrødCooperativet får du nem, hjemmelavet pizza med smag.
Dejen købes fra køl i butikken, og forinden har den koldhævet i op til 72 timer.
Hævningen giver smag og struktur i dejen og gør den luftig, så den er klar til bagning.*

Sådan bager du BrødCooperativets pizzadej

  • Varm ovnen til mindst 250 grader, gerne mere, med bageplade, bagestål eller pizzasten.
  • Drys godt med mel på bordet, hvedemel eller durummel.
  • Tryk eller rul pizzadejen ud – en god diameter er 25 cm.
  • Overfør pizzadejen til et stykke bagepapir eller en plade med hvedemel/durummel på.
  • Kom ønsket fyld på – men vær opmærksom på ikke at overdænge med fyld, da det kan give en våd pizza.
  • Sæt forsigtig pizzaen i ovnen. Bages i ca. 6-7 minutter (vejledende).

Inspiration til pizzafyld

Det gode ved hjemmelavet pizza er, at der ikke er grænser for, hvilket fyld der skal på!

Har du endnu ikke bestemt dig for, hvad der skal på din pizza? Så lad dig inspirere af vores favoritfyld.

  • Margherita: tomat, parmesan, frisk mozzarella, ekstra jomfruolivenolie og frisk basilikum.

  • Den nede fra pizzamanden: tomat, revet mozzarella, skinkestrimler og/eller pepperoni, ekstra jomfruolivenolie.

  • Kartoffelpizza: creme fraiche, parmesan, kogt kartoffel skåret i tynde skiver, hvidløg, frisk rosmarin, ekstra jomfruolivenolie.

  • Den veganske: tomat, meget tynde skiver af grillet aubergine, spinat, hvidløg, frisk chili, ekstra jomfruolivenolie.

Andet lækkert til pizzaen: mortadella, parmaskinke (kom den på efter afbagning), pesto, champignoner, syltede rødløg, friske krydderurter, burrata.

Sådan kan du også bruge pizzadejen 

Dejen fra BrødCooperativet er særligt velegnet til pizza, men den byder også på et væld af andre madmuligheder – lige fra snobrød til foccacia og madpakkelækkerier som pølsehorn og pizzasnegle. 

Foccacia med olivenolie, rosmarin og havsalt: dejen vendes ud på bagepapir og der trykkes dybe huller i dejen med fingrene. Derefter kommes der olivenolie, frisk rosmarin og lidt groft havsalt på. Bages ved 230 grader i ca. 13-15 minutter (vejledende).

Flûtes: kom lidt mel på bordet og vend dejen ud på bordet. Stræk dejen til en lang firkant, ca. 20 cm. Drys eventuelt med lidt mel og snit flûtet 2-3 gange på langs. Bages ved 230 grader i ca. 13-15 minutter (vejledende).

Snobrød: del dejen i 4 lige store stykker og rul det rundt om en passende pind. Bages ved middel bålvarme.

Vidste du, at... 

  • Napolitansk pizza er kendetegnet ved en høj kant. Skorpen og bunden er blød og saftig, og så har den de karakteristiske leopardprikker (små brændte pletter på skorpe og bund). Mens fyldet er simpelt.

  • Romersk pizza har en meget tynd og sprød bund, mens fyldet varierer.

  • Siciliansk pizza er ofte firkantet med en tyk bund og kaldes også scfincione. Den er typisk toppet med en speciel tomatsovs med kogte løg, ansjoser og stærk ost fx, caciocavvallo.

  • New York style har en meget tynd bund og en stor omkreds, og så er der ekstragodt med fyld på.

  • Chicago style bliver også kaldet deep pan eller deep dish. Og den kender du helt sikkert! Det er en pizza bagt i en form med en høj kant og tyk bund.

Vidste du også, at vi sælger pizzabunde? Dejen købes fra køl i butikken, og forinden har den koldhævet i op til 72 timer.
Hævningen giver smag og struktur i dejen og gør den luftig, så den er klar til bagning.

*Føres ikke i alle butikker

Pizzabund fra BrødCooperativet*

Pane pinsa er pizzaens romerske fætter med en mere luftig dej. Det skyldes både melet, og at dejen bliver trykket ned med fingrene, så der dannes små skyformationer. 

Sådan serverer du pane pinsa, der smager af meget mere

Varm din ovn op til 250 grader. Fyld dit favoritfyld på dit pane pinsa – og husk, at mere ikke altid er bedre. I Italien holder man igen med fyldet for at undgå, at brødet bliver for vådt. Bag din pinsa i 5-6 minutter og hold øje med, at din topping ikke brænder på.

Hvad skal dit pane pinsa smage af?

Bliv inspireret her:

  • Nyd en klassiker med tomatsovs, frisk mozzarella i mindre stykker, revet parmesan, ekstrajomfru olivenolie og frisk basilikum
  • Forkæl dig selv og familien med frisk mozzarella i mindre stykker, revet parmesan eller pecorino, ekstrajomfru olivenolie. Når pinsaen er bagt, topper du med parmaskinke og frisk rucola
  • Overrask med en hvid pinsa med kogt kartoffel i tynde skiver, Thise creme fraiche 38 %, revet parmesan eller pecorino, hvidløg, frisk rosmarin og ekstrajomfru olivenolie.
  • Prøv den helt enkle med Thise hvidløgssmør og frisk bredbladet persille
  • Lav et lækkert madbrød med olivenolie, revet citronskal og havsalt

Pane pinsa er meget mere end bare pizza

Et lunt pane pinsa smager skønt til en stor skål salat. Skærer du et pane pinsa i stænger, er det også helt perfekt til hummus, pesto eller en lækker romescosauce.